UE.png

Makaron konopny

Makaron konopny 10% powstaje z najlepszej jakości produktów połączonych w idealnych proporcjach. Jest smaczny i pełen wartości odżywczych.

Biotreco_MakaronSwiderki_02

Makaron konopny

Jest w 100% naturalny, nie zawiera żadnych chemicznych dodatków, barwników, sztucznych konserwantów czy polepszaczy smaku. Jest wegański i pełen wartości odżywczych. 

Semolina z pszenicy durum charakteryzuje się lepszymi cechami technologicznymi, niższym indeksem glikemicznym niż np. mąka orkiszowa czy pszenica zwyczajna oraz tradycją, która gwarantuje uzyskanie produktu o najlepszej jakości. 

Dodatek (10%) mąki konoponej sprawia, że nabiera on ciekawego smaku, charakterystycznego wyglądu oraz zostaje wzbogacony o kwasy omega-3 i omega-6. 

Zawartość kwasów Omega-3 i Omega-6:
– kwasy Omega-3: 0,32 g / 100 g
– kwasy Omega-6: 1,52 g / 100 g

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1541 kJ / 364 kcal
Tłuszcz: 2,71 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g
Węglowodany: 64,41 g
w tym cukry: 3,58 g
Błonnik: 7,91 g
Białko: 16,63 g
Sól: 0,14 g

Masa netto: 250 g

Składniki: semolina (kaszka z pszenicy durum), mąka konopna 10%, woda

Sposób przygotowania: 
Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie (1 litr na 100g makaronu) przez 8-10 minut. Po ugotowaniu makaron przelać zimną wodą i odcedzić. 

Shopping Basket